Иначе есента ще съчетае февруарските протести със сегашните, предупредиха профсъюзни лидери

„От самото начало казахме, че този парламент е обречен, защото е заченат в порок и няма как да си изкара мандата, очевидно ще вървим на предсрочни избори. Целият въпрос беше кога, а не дали. Всички го знаем това и го повтаряме от 8 юли”, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров, който коментира изострената от вчера ситуация в извънредното студио на Нова ТВ.

 

Продължаваме да говорим, че са нужни допълнителни социални мерки, които да бъдат проектирани сега, като минимална работна заплата и други, които ако не бъдат направени сега през есента февруарският социален протест и моралният сега ще бъдат събрани в едно”, предупреди Димитров.

 

„Не сме казали избори веднага, а предсрочни парламентарни избори, които да могат да дадат край и развръзка на това, което виждаме в момента.” По думите на синдикалния лидер за целта ГЕРБ трябва да се върнат в парламента и да бъдат изготвени новите изборни правила, за което не са необходими няколко седмици. Според Пламен Димитров изборите трябва да бъдат произведени най-късно до края на годината.

 

Това, което се случва на моменти е ирационално, смята Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ „Подкрепа”. „Направихме проучване сред хората и половината казаха - искаме избори сега, но няма да гласуваме”.

 

Според Манолов ако изборите се проведат веднага, резултатът ще е подобен на този в сегашния парламент. По думите му въпросът е в необходимостта от рестартиране на системата.

 

Целия разговор можете да проследите във видеото.