При закупуването на жилищата се оказва, че парцела и сградата са ипотекирани

Недоразумения между собственици на апартаменти и инвеститор доведоха до спиране на електроенегията на повече от 100 домакинства в Русе. След като служителите на електроразпределителното дружество спряха тока в блока, собствениците блокираха пътя и не ги пуснаха да си тръгнат. Потърпевшите твърдят, че неплащането е по вина на инвеститора.


Още при закупуването на жилищата се оказва, че предварително парцела и сградата са ипотекирани. Тъй като при изповядване на сделките хората са проявили небрежност, закона не ги защитава. По думи на потърпевшите, чрез спирането на тока инвеститора ги сплашва да си плащат месечните ипотечни вноски.


Живеещите в блока твърдят, че електромера е на фирмата на инвеститора Явор Блъсков. На него плащали тока, но някои от тях имали забавени ипотеки.


„Хората, които са на разсрочено плащане, ако не си платят вноските, тогава ще им се спре тока. Това е неправомерно изискване. Няма как да стане за едно човек като не си е платил да му спрат друго. Повечето от хората са си платили тока. Давали са тези пари на тази фирма, в един момент обаче парите изчезват”, обяснява домоуправителят Иван Марчев.


Работниците се видяли в чудо след като ядосаните собственици на повече от 100 домакинства препречили пътя с телата си.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Олга Василева