Проблемите на България са свързани с лявото, смята Светлана Шаренкова

„Напълно възможно е при едни избори наесен или догодина, Реформаторският блок да се изравни с ГЕРБ”. Такава прогноза направи социологът Мира Радева. 

 

„Тези избори бяха спечелени с тежки манипулации и това е ясно за всички. БСП, ДПС и „Атака” знаят, че при нови избори не могат да устроят същия театър. Избирателите, които не са гласували за тях, а те са мнозинството, отричат този дневен ред, който им предлага сегашната Тройна коалиция. Това е едната причина изборите да се изтласкват назад”, смята Радева.

 

Според нея втората причина  е именно Реформаторският блок

 

„Истината е, че за тези 23-24 години цялото българско общество се измести в център-дясно. Онези, които не се припознаха в ГЕРБ, търсят алтернативен десен субект”, смята Радева. Според нея БСП се е затворило в миналото.

 

„Реформаторският блок тепърва трябва да се докаже, след като получи тежък шамар на тези избори”, заяви журналистът Светлана Шаренкова. „Трябва да има дясно в България, но те тепърва трябва да се докажат. Проблемите на България обаче са свързани с лявото”, смята Шаренкова. 

 

Според писателя Владимир Левчев управляващата коалиция „е абсолютното падение”.

 

„Опасявам се, че нещата вървят в катастрофална посока и излизане от ЕС”, заяви Левчев. 

 

„Нито една от тези партии не искат да вървим към избори, защото резултатите ще са още по-зле за тях. Със зъби и нокти ще стискат властта. Опасявам се, че зимата ще има бунтове”, заяви Левчев.