Ева Жечева сподели, че иска да запази Агенцията от политическо влияние

Не мога да се чувствам политически назначенец, защото не представлявам и не съм част от тези политически сили, които в момента са на власт. Аз съм експерт”, каза в „Здравей, България” новият председател на Агенцията за закрила на детето Ева Жечева.

 

Относно обвиненията към нея, докато през 2001 година е заемала този пост, Жечева каза, че тя не е била освободена, а са били прекратени служебните правоотношения с нея, нямало е професионални мотиви за освобождаването й. „Имах уникалния шанс да създам Агенцията за закрила на детето”, добави тя.

 

Жечева обясни, че през 2002 г. е била освободена от агенцията от Лидия Шулева не с професионални, а с икономически мотиви. По думите й никога срещу нея не е повдигнато обвинение по какъвто и да е повод.

 

"Искам да запазя агенцията от политическо влияние, защото тя не може да бъде обвързвана политически. Не можем да обвържем децата политически", категорична е тя.

 

Шефката на Агенцията за закрила на детето добави, че ако Агенцията загуби европейски пари, отговорност за това ще носи бившето ръководство, тъй като има забавени проекти.

 

Жечева посочи, че дъщерята на Нора Ананиева - Ана Ананиева, е назначена с министерска заповед за зам.-директор. Така по думите й е назначен и бившият директор на агенцията Калин Каменов.

 

Повече по темата гледайте във видеото.