Само в София сигналите са над 70

Горещини у нас доведоха до повишаване на броя на сигналите в спешните центрове в цялата страна. Десетки хора потърсиха помощ, заради влошаване на състоянието им от топлината или колабиране.

 

Само в София повикванията са над 70. Инфаркти, оплаквания от главоболие и рязка промяна в кръвното налягане има и в Сандански и Благоевград. Там по-тежките случаи са четири - два инфаркта и два инсулта. 


Помощ търсиха и хората в Пловдив. Там засегнатите са над 20, като повечето от тях са на възраст между 25 и 40 години. В Монтана Бърза помощ реагира на 10 сигнала. В Русе тежките случаи днес са 4.


Днес следобед температурите в страната бяха между 32 и 37 градуса. Най-топло бе в Сандански 37,4 градуса, във Видин и Монтана - по 36.  По-ниски стойности имаше само по морето, където максималните бяха около 30.


Температурите и днес бяха над средните, но това не е нещо необичайно за първите дни на август. Лятото ще продължи със сигурност, но през следващите два три дни температурите ще се понижат с няколко градуса и в неделя и понеделник максималните вече ще бъдат от 28 до 33.

 

Повече по темата вижте във видеото