Маринка Илиева от Габрово се оплака, че не може да включи два електроуреда едновременно

Маринка Илиева от Габрово е незряща. Живее с майка си и приятеля си в къща близо до гората. Оплаква се, че от години в дома й електрическият ток е с ниско напрежение, което допълнително усложнява живота й. 

 

Вече 14 години Маринка, 82-годишната й майка и приятелят й живеят в чужда къща в габровския квартал „Стефановци”. Не плащат наем. На собственика му стига, че в дома му има хора, които да го пазят от крадци. Проблемите с електричеството обаче започнали още при нанасянето. 

 

Потърпевшите се оплакват, че не могат да включат два електроуреда едновременно.

 

Екип на Нова телевизия премери напрежението в дома на незрящата жена. В ранния следобед уредът показа 180 волта. 

 

Маринка е изряден платец. Не получава високи сметки и пази старите фактури. Уверява ни, че е подавала жалби в електроразпределителното дружество заради ниското напрежение. От фирмата обаче твърдят друго:

 

 „В ЕНЕРГО-ПРО не е постъпвала жалба от г-жа Илиева за отклонения от стандартното напрежение на доставяната електроенергия. В телефонния център на компанията има регистрирани шест разговора с г-жа Илиева, три от които са за проверка на сметка, два са по повод авария по време на тежката зимна обстановка в Габрово и един във връзка с повреда по мрежата на 6-и септември.”  

 

Електроразпределителното дружество ще монтира специален уред, който да измерва стойностите на напрежението в продължение на седем дни. Ако се установи проблем по линията, компанията се ангажира да го отстрани. Ако причината за ниското напрежение обаче е в дома на незрящата жена, тя ще трябва сама да се справи с непосилната за нея задача.