Но това ще бъде партия антипод на лидерската, заяви бившият транспортен министър

„Причината за мълчанието ми е проста – аз бях решил да не се занимавам повече с политика и да свърша с всичко политическо”, заяви в предаването „Здравей, България” бившият транспортен министър от кабинета „Борисов” Александър Цветков, който в момента е част от проекта БАСТА. 

 

Той напусна министерството в средата на мандата, като тогава изтъкна лични причини. Следващите две години Цветков не се изказваше пред медиите. 

 

„Проектът БАСТА беше интересен за мен и затова реших да се включа. А след като съм се включил в този проект, вече няма как да избегна общественото внимание”, заяви Цветков. 

 

По думите му проектът БАСТА е замислен като платформа, в която решенията да се взимат от широк кръг от хора. 

 

„Това ще бъде един антипод на лидерската партия. Но това е партия, която споделя основните приоритети на ГЕРБ, така че тази идея просто ме грабна”, заяви Цветков. 

 

Пред Нова телевизия той заяви, че оставката му преди две години е била предшествана от дълъг период на трудната работа с неговия пряк началник Симеон Дянков и че всичко в работата му е било блокирано. 

 

„А когато има невъзможност за съвместна работа между един министър и един вицепремиер, обикновено министърът си тръгва”, заяви Цветков. Той категорично отхвърли да има корупционен момент, който да е повлиял. 

 

„Симеон Дянков не желаеше да работи с мен. И аз не исках с него, но правех всичко възможно. Моите усилия бяха насочени към спасяването на железниците, положението беше изключително трагично в този период. Започнахме да правим една много усилена реформа. Всичко това не беше подкрепено от Дянков. Невъзможността да работим заедно е причината за моето оттегляне”, каза още Александър Цветков. 

 

„Той ми показваше по всякакъв начин, че не иска да работи с мен. Не ми вдигаше телефона, не можех да се срещна с него, това продължи повече от година”, оплака се Цветков. 

 

Сега той разкритикува реализацията на проекта за цифровизация в България. 

 

„Вместо да реши проблеми и да донесе удобства, създаде проблеми”, заяви Цветков.