Според Атанас Атанасов се върви към импийчмънт

„Очаквам да се състави анкетна комисия в парламента и след това да се върви към импийчмънт”. Така бившият директор на Националната служба „Сигурност” Атанас Атанасов коментира в предаването „Здравей, България” атаките срещу президента Росен Плевнелиев и скандалите около къщата му в Халкидики.

 

Според Атанасов в момента тече битка между определени икономически лобита, които се стремят да привлекат на своя страна институциите в България за реализиране на определени икономически интереси. 

 

„Икономическата групировка, която стои зад парламентарната власт и правителството, атакува институцията, която смята, че е стожер на другата икономическа групировка”, заяви Атанасов.

 

Той коментира и заканите на Плевнелиев да се защити в съда от атаките. 

 

„Искам да му охладя страстите. Българската съдебна система от доста време правораздава в зависимост от финансовото състояние на страните. Това е жалкото”, заяви Атанасов. 

 

Според журналиста Велислава Дърева обаче проблемът на Плевнелиев е много по-голям от къщата му в Гърция. 

 

„Има една песен „Забравил шутът ранга свой”. Президентът Плевнелиев е този шут, който е забравил ранга свой. Той забрави кой го е сложил там”, заяви Дърева. 

 

Според нея Плевнелиев не се държи като държавен глава. 

 

„Президентът не може да възвърне влияние, което няма и не може да изгуби авторитет, който го няма. Реално нямаме президент”, заяви Дърева. 

 

Според Атанас Атанасов обаче „на БСП е необходим враг”, защото работите не вървят добре вътре в партията.

 

„Станишев знае, че ако се провали на европейските избори, това ще е край на кариерата му. Битката е на живот и смърт”, смята бившият директор на Националната служба „Сигурност”.

 

Десислава Дърева обаче обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че именно той има интерес от атаките срещу Плевнелиев.  

 

Целия разговор гледайте във видеото!