Ани от видинското село Тополовец спаси детето си в пожар и се нуждае от операция

Тази вечер в Русе 17-годишен ученик организира благотворителен концерт, за да помогне на смела майка да събере пари за следващата операция, която й предстои много скоро. В Новините на Нова вече сме ви разказвали историята на Ани от видинското село Тополовец, която буквално премина през огъня, за да спаси детето си.

 

Бисер очаква с нетърпение срещата с Ани – жената, чийто живот се преобърна преди година, когато тя успя да извади детето си от горящия и дом. Година след инцидента изгарянията по лицето й, ръцете и краката й още личат. 17-годишният ученик от Русе се трогнал от историята на смелата майка. Бисер организира благотворителен концерт в помощ на Ани и тази вечер Пленарна зала ще събере всички, които искат да и помогнат:

 

„Реших да направя един концерт, с който да помогна за операцията й, в който да поканя рап изпълнители, също така и народни изпълнители от София”.

 

„Много се зарадвах, че някой го интересува и моята случка, моят инцидент и че има добри хора в България”, сподели Ани Цануйкова.

 

Ако бъдат събрани средства, Ани ще направи поредната операция. Тя издържа двегодишната си дъщеря Далия с изключително малко пари - 100 лева за безработица и 35 лева „детски”. Ани мечтае да си върне външността от преди инцидента.  

 

Подробности за благородната инициатива ще научите от репортажа във видеото.

 

Репортер: Олга Василева