Бившият вицепремиер отхвърли твърденията за предизборна договорка с ДПС

При управлението на ГЕРБ не е имало чадър за когото и да било, в това число и за Христо Бисеров. Това заяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, който оглавяваше МВР при мандата на кабинета „Борисов”.

 

Името Христо Бисеров никога не е коментирано, докато съм бил министър на вътрешните работи, за да бъде разпоредено да бъде забранена проверка срещу него”, категоричен беше Цветанов, цитиран от БТА. Думите му бяха във връзка с информацията, че сигналът срещу представителя на ДПС е от 2012 г.

 

Цветанов определи като манипулации съобщенията, че той е подаден в ГДБОП миналата година. Според него „говори се, че сигналът е постъпил само преди няколко дни”.

 

Вторият в ГЕРБ отхвърли и идеята, че е имало предизборна договорка с ДПС. Подобно твърдение сподели тази сутрин в „Здравей, България” Касим Дал, бивш приближен на вече почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

 

Прокуратурата проверява само откъде Цветан Цветанов се е сдобил с информацията си. Главният прокурор каза, че в държавното обвинение няма сигнал или данни за това, че представители на ДПС са информирани в аванс за разследването срещу заместник-председателят им Христо Бисеров.

 

Сотир Цацаров атакува бившата вече ГДБОП – той сподели мнението на подчинените му прокурори, че тази служба е била черна дупка, в която редица сигнали за престъпления са потъвали, за сметка на други. 

 

Използвана ли е ГДБОП за поръчкови акции – отговора чакаме от председателят на ДАНС Владимир Писанчев.

 

Ще се яви ли в Столичното следствие Христо Бисеров и какво обяснение ще даде за случващото се - ще ви разказваме в петък в „Здравей, България” и емисиите Новини.