По-интензивни ще бъдат преваляванията в Западна и Южна България с количества до 15, 20 литра на квадратен метър

В неделя ще е все още сравнително топло, но следобед с валежи в цялата страна. Денят ще започне с разкъсани облаци и мъгли в низините и котловините. Още преди обед от югозапад ще се заоблачи и следобед ще е дъждовно.


По-интензивни ще бъдат преваляванията в Западна и Южна България с количества до 15, 20 литра на квадратен метър. В западните райони ще бъде почти тихо, а на изток  с до умерен южен вятър.


Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, а максималните от 9 - 10 градуса във високите западни полета до 17 - 18 градуса в Източна България.


В понеделник валежите ще отслабнат и спрат, а около обед и облаците ще се разкъсат. По-късно с умерени и силни северозападни ветрове ще започне да навлиза студен въздух и от запад отново ще се заоблачи.


Във вторник ще бъде облачно и ветровито и застудяването ще продължи. Над западните и централни райони ще превалява сняг, а над източните дъжд.


През нощта срещу сряда и в сряда снеговалежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят. Пътната обстановка ще бъде усложнена. Ще има условия за навявания и преспи и на места снежната покривка ще достигне 15 - 20 сантиметра.


В четвъртък снеговалежите ще отслабват и спират. Заради ниските температури и вятърът обаче ще бъде много студено.


В петък ще има разкъсани облаци, почти без валежи и слабо ще се затопли.


Още за времето четете в sinoptik.bg