Дали становището вече готово, ще стане ясно днес в Софийския градски съд

Софийският градски съд е назначил съдебно-медицинска експертиза, която да изследва състоянието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган с помощта на геронтопсихиатър, информира БГНЕС, цитирайки в. „Труд”.


Оказва се, че по време на закрито съдебно заседание на 7 ноември съдия Пенка Велинова е разпоредила политикът да бъде прегледан от специалист. Вещото лице трябва да се запознае и с документацията на заболяването на Доган от болница "Лозенец", където той се е лекувал и да даде становище дали състоянието му позволява да се яви в съдебната зала по делото срещу нападателя си Октай Енимехмедов.


Дали становището на геронтопсихиатъра е готово, ще стане ясно днес в Софийския градски съд. На заседанието трябва да се яви и вече бившият зам.-председател на ДПС Христо Бисеров, който ще бъде разпитан като свидетел на нападението.


Припомняме, че Ахмед Доган бе призован да се яви в съда по делото срещу Октай Енимехмедов, който е обвинен в опит за убийството на Доган. Вместо почетния председател на ДПС обаче, в деловодството на СГС постъпваха болнични листове, оправдаващи отсъствието му.