Най-сериозните попълнения обаче ще дойдат едва през лятото

Ръководството на "Манчестър Юнайтед" ще отпусне 200 милиона паунда на мениджъра Дейвид Мойс за нови попълнения, пише "Дейли Мейл".

 

Сезонът е на път да се превърне в тотален провал за Червените дяволи, които не са сигурни за топ 4, отпаднаха от ФА Къп и едва ли ще направят нещо в Шампионската лига. Единственият шанс за трофей е Кепитал 1 Къп, където тимът е на полуфинал срещу "Съндърланд" и днес е първият мач.

 

Шотландецът ще има възможност да купи играчи и през януари, но основните цели ще бъдат преследвани след края на сезона.

 

Смята се, че сред трансферните цели на Мойс са полузащитникът на "Атлетико" Мадрид Коке, бекът на "Евертън" Лейтън Бейнс, защитникът на "Порто" Елиаким Мангала, Марко Ройс и Илкай Гюндоган от "Борусия Дортмунд", както и Люк Шоу от "Саутхемптън".

 

Босовете на английския първенец са готови да отпуснат колосалната сума за трансфери, за да спре пропадането на тима и да се гарантира място в Шампионската лига и през новия сезон.

 

Според мнозина анализатори основна причина за резкия спад в представянето на "Юнайтед" е пълният провал на Мойс на трансферния пазар през лятото.

 

Големите трансферни цели на "Юнайтед" преди старта на кампанията бяха Сеск Фабрегас, Тиаго Алкантара, Даниеле Де Роси и Лейтън Бейнс. Нито един от тях обаче не пристигна на "Олд Трафорд".