30 работници се оказаха под обстрел, без да има къде да се скрият

Група от 30 български работници, пристигнали в Израел по междуправителственото споразумение за временна заетост в строителството, се намират в зона, подложена на ракетен обстрел от палестински екстремисти от Ивицата Газа. Строителите настояват да бъдат изведени от района, съобщи Българското национално радио.

 

Сънародниците ни не разполагат с бомбоубежища в близост до обекта, на който работят и до жилищата, в които са настанени. Някои от тях са изявили желание да се завърнат в България при първа възможност.  

 

Вече трето денонощие прилежащата към палестинския анклав израелска територия е подложена на обстрел с ракети „Касам” и „Град”, предаде БГНЕС. Израелската армия съобщи, че членове на радикалното палестинско движение „Хамас” стрелят от разположили по раницата на Ивицата Газа ракетни установки.

 

Ракети паднаха в пустинята Негев, обстрелвани са също град Ейлат и селището Офаким, където се намира строителният обект на българите. Част от изстреляните ракети бяха прихванати от израелската противоракетна система „Железен купол”.