През деня се очакват стойности от 11 до 16 -17 градуса

В петък времето ще остане топло за сезона и почти без валежи. Ще е предимно облачно. Временно разкъсване на облаците се очаква преди обед над Северна, а следобед над Южна България. Привечер в крайните западни райони е възможно слабо да превалява. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и по морето умерен от изток.


Минималните температури ще са положителни - между 4 и 7,8 градуса. През деня се очакват стойности от 11 до 16 -17 градуса.


В планините в следобедните часове ще е облачно. В ниските части ще духа слаб, а по върховете - засилен южен вятър. Привечер в масивите от Западна България е възможен слаб дъжд. На 1500 м се очакват 7 - 8 градуса, а на 2500 около 1 градус. Снежната покривка крие много заледени участъци.


Заоблачаването в нашата страна се дължи на вихър, който ще премине през Южните Балкани. Усилване на вятъра и Гръмотевици ще има главно в Гърция.


Над западната половина от континента в близките дни валежите ще спрат - ще има повече слънце и високи температури. Областта на високо налягане от тази част на Европа ще насочи към Балканите хладен въздух от северните ширини, с което ще ни напомни, че още е зима.


В събота облаците у нас временно  ще се разкъсат - но през нощта отново ще се заоблачи. В неделя и понеделник от север ще навлиза студен въздух. През първия ден в низините се очаква дъжд, в планините мокър сняг. В понеделник ще е хладно и ветровито. Валежите ще продължат само в крайните южни и планински райони.


Във вторник и сряда вятърът ще отслабне, облаците ще се разкъсат и температурите бавно ще започнат да се повишават.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg