Вече втори ден светлината на прожекторите озарява фасадите на столични училища

Ученици от столичното 73-то училище си поставиха амбициозна цел. На 3-ти март да върнат националната гордост на колкото се може повече българи. Вече втори ден светлината на прожекторите озарява фасадите на столични училища. Кратък филм представя личности, изиграли решаваща роля за освобождението ни.

 

Целта ни с този проект е да събудим позаспалото ни национално самосъзнание и да припомним на всички, че поводи да се гордеем с това, че сме българи”, казва Живана.

 

Прожекции има и в столични молове и трамваи. Двигателите на проекта са Живана и Теодор, но ги подкрепят още десетки съученици. Реализацията на идеята струва на младежите два спечелени конкурса и три месеца време.

 

"Много ми е болно, когато гледам как част от съучениците ми отиват към терминал две и емигрират. Аз искам да остана в България, искам да видя България след 10, 20 и 30 години, искам да видя децата ми и внуците ми тук”, споделя Теодор.

 

Прожекциите на учениците не останаха незабелязани. Доволни от инициативата останаха и по-невнимателните. Това обаче е само началото. Кулминацията на проекта ще е утре в 19:00 часа, когато до езерото „Ариана” учениците ще представят половинчасов филм.