България пое 6-месечното председателство на организацията на 1 януари 2014-та

„Един от приоритетите на българското председателство на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество е постоянната интеграция на екологичните фактори в транспортните политики в региона, както и подобряване на безопасността и сигурността в транспорта”. Това заяви транспортният министър Данаил Папазов по време на среща с колегите си от страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, цитиран от БГНЕС.


Папазов допълни, че настоящата среща е добра възможност за обсъждане на въпроси, като развитието на устойчиви транспортни системи, които да отговарят на икономическите, социалните и екологичните приоритети и нужди на населението в региона на Черно море.

 

По думите му, развитието на такива системи ще позволи да се намали несъответствието в транспортната инфраструктура на Черноморския регион и тази на европейските и азиатските транспортни мрежи.


България пое шестмесечното председателство на организацията за Черноморско икономическо сътрудничество на 1 януари 2014 година.