Хората, които живея над пункта, са притеснени от пожари

Зрители се оплакаха от изключително мръсен, опасен и незаконен според тях пункт за изкупуване на хартия в центъра на София. Как работи този пункт? Има ли документи? 

 

Това не са отпадъци, а пункт за изкупуване на хартия. Зрители в рубриката „Моята новина” се оплакаха от мръсотията и шума тук.

 

Всъщност пунктът е проверяван съвсем наскоро от Столична община. Не намират документи или трудови договори на хората тук. Въпреки това, това място продължава работа – понякога отваря в странни часове като 8 часа вечерта например.

 

След нашата поява, решетката се спуска и пунктът преустановява своята дейност.

 

Недоволни клиенти ни канят да напуснем мястото. „Поканата” прераства в заплахи и опит за физическа разправа. Връщаме се час по-късно и пред мястото вече се струпват колички с хартия.

 

Подаваме сигнал в община Възраждане. Отиваме на проверка заедно с инспекторите от РИОСВ, но собственикът вече е подготвен. Пунктът по нищо не прилича на това, което видяхме преди седмица. Оказва се и законен с разрешение още от 2011 г., но не са отчитали какво точно правят тук. 

 

Хората, които живея над пункта, са притеснени от пожари.

 

Срещаме и новия собственик на пункта. Според него преди 28-ми март тук никой не е работел, макар нашата камера да видя точно обратното.

 

Така се оказва, че независимо от мръсотията, хлебарките и опасността от пожар, няма институция, която да затвори пункта. Или всеки друг, който работи като него.

 

Целия репортаж гледайте във видеото.