Вече могат да бъдат видени надписи "Внимание! Опасно за живота!".

Дете е в кома след падане във фонтана на НДК. Момчето е полетяло от 10 метра височина и в момента е настанено в "Пирогов”. 

 

Иван и Мариян често карат скейтборд около НДК. Така е било и вчера, когато на метри от тях полита 10-годишното момче. По думите им то също е карало скейтборд там.

 

Макар временни и символични, мерки все пак бяха взети. Ден след инцидента Столична община обезопаси района и вече могат да бъдат видени надписи "Внимание! Опасно за живота!". Още вчера е извършена проверка на съоръжението. 

 

"Веднага изпратих екип да провери има ли нарушаване на конструкцията - такава няма. Тук очевидно никой не е съобразил, че това е някакво опасно място, просто защото това не е част от фонтана, не е и място за преминаване, нито е място за игра”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Повечето родители не пускат децата си да играят около фонтана. Децата, които прекарват свободното си време там, също смятат, че е опасно. Скоро ще започне голям ремонт на пространството около НДК. Общината се ангажира да намери решение на проблема.