Следобед се очакват максимални температури от 19 до 24 градуса

Утре отново ще има и дъждове, но и слънчеви часове. Денят ще започне с мъгли в низините и разкъсана облачност, на изток до слънчево. В Източна България и през деня ще има повече слънце, докато над западната половина от страната следобед ще се развият купесто-дъждовни облаци и ще превали и прегърми. 

 

Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток и ще повиши температурите, които сутринта ще са между 6 и 12 градуса. Следобед се очакват максимални от 19 до 24 градуса.

 

В планините повече облаци, дъждове и гръмотевици ще има следобед, като над 2200 метра ще превали и мокър сняг. Ще духа умерен югоизточен вятър и максималните температури по върховете ще са от 1 до 10 градуса.

 

В по-голямата част от континента налягането е високо и ще е слънчево. Над Централна Европа ще е предимно облачно заради циклон над Средиземноморието, който утре ще е причина за интензивни дъждове в Италия, Алпите, Западните Балкани и Унгария. В неделя вихърът ще премине и през нашата страна и се очакват валежи от 15 до 30 литра на квадратен метър.

 

Проливни дъждове и гръмотевични бури имаше и на островите в Гърция и Турция. Снимката е от остров Гьокчеада, където има доста българи, което се вижда и от номерата, за съжаление на пострадалите коли. Значителните валежи през изминалата нощ са наводнили сгради, отнесли са коли и са предизвикали проблеми с електричеството.

 

Утре поне температурите на островите ще са високи – около 20 градуса. Топло ще бъде и в Испания и Португалия, докато в останалите европейски страни максималните ще са от 10 до 15 градуса. У нас в неделя ще е облачно и дъждовно с временно прекъсване около обед. По-късно с усилване на вятъра, валежи и гръмотевици от северозапад ще навлезе по-студен въздух. 

 

В понеделник ще е по-хладно, облачно и с превалявания, по-съществени в Южна България. На Гергьовден облаците ще се разкъсат и краткотрайни валежи са възможни само над западните и планинските райони. В сряда и четвъртък ще се затопли. Предиобед ще е слънчево, а следобед с купести облаци и валежи главно в планините. 

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.