Причина за него се оказаха четири бюлетини, които бяха обявени за недействителни

След спокойния изборен ден, в края му скандал разтресе Кърджали. Той се е разиграл в 61-ва изборна секция в училище „П. Р. Славейков”. 
 
По думите на членовете на избирателната комисия, след приключване на изборния ден възникнал спор за това дали 4 бюлетини са недействителни, или не. В крайна сметка, всички членове на комисията се обединили около решението, че са недействителни, защото били попълнени по грешен начин. Тогава обаче застъпничка се обявила против това решение, започнала да повишава тон, да държи сметка за членовете на комисията защо вземат това решение. 
 
Малко по-късно в помещението, без да имат право на това, нахлуват двама души - човек, който се представя за общински съветник, член на РИК, който не се представя, и непознат младеж. Започват разправии и заплахи като „ще ви коля” от страна на представилия се за общински съветник. Мъжете започнали да ровят по бюлетините и да пипат по бюрото на шефката на комисията – Малина Бойчева. Тя ги помолила на висок тон да напуснат, впоследствие бива повикана и полиция. От уплахата на Малина Бойчева й прилошава, както и на една от застъпничките в секционната комисия. 
 
Полиция и Бърза помощ пристигнаха на място. Членове на РИК дойдоха също да проверят какво се е случило. По думите на репортера ни от мястото на събитието, преди броени минути членовете на комисията са се отказали да коментират случилото се, макар че в него е замесено името и на член на РИК. От секцията увериха, че неочакваната намеса не е нанесла щети по бюлетините.
 
Повече гледайте във видеото.