Той пожела на добър час в Европейския парламент на г-жа Михайлова

"Евродепутатството не е самоцел за мен и ще го докажа като отстъпя мястото си на Искра Михайлова”, заяви Делян Пеевски на пресконференцията на ДПС след края на изборния ден.

 

"Тя е капацитет, който ще даде много на Брюксел и България. Ще бъде достоен евродепутат. Пожелавам й успех и да се бори за интересите на държавата ни, което ще направя и аз тук”, заяви Пеевски.

 

Той благодари на избирателите на ДПС за гласовете им, като по този начин отново са показали мястото на партията и това, че не може да бъде изместена. Пеевски благодари и за доверието на структурите на ДПС към него. Доверие, което по думите му, е оправдал, въпреки годината, в която е бил подложен на "незаслужени атаки”.

 

"Дори не разбрах в какво ме обвиняваха. Да оглавя ДАНС беше решение да дам нещо на България. Като се появи недоволство, сам се оттеглих. За една година не чух нито едно стойностно обвинение към мен. Постоянно институциите заливаха с фалшиви сигнали за проверки на мен и моето семейство. И това ще изтърпя, но когато всичко свърши, кой ще ми се извини”, попита Делян Пеевски.