БНБ направи промяната в големината на екипите на квесторите

Започна заявената от Българска народна банка и правителството проверка на активите и пасивите на банковата група КТБ, включително и на кредитния портфейл, и на инвестиционния портфейл, информират от БНБ. 


В КТБ проверката се извършва съвместно от „Делойт одит” ООД, „Ърнст и Янг” ООД и „АФА” ООД, а в „Креди Агрикол – България” ЕАД – от „АФА” ООД. Тя ще трябва да завърши в рамките на 10 работни дни.

 


Междувременно с цел ускоряване и оптимизиране на работата на квесторите УС на БНБ извърши ротация. Промяната цели големината на екипите на квесторите да съответства на обема на работата с оглед на различната големина на двете дружества от групата КТБ. Ето и конкретните промени:


Станислав Георгиев Лютов и Елена Здравкова Костадинчев, досега квестори на „Креди Агрикол – България” ЕАД, са назначени за квестори на „Корпоративна търговска банка” АД; Христина Иванова Стамова, досега квестор на КТБ АД, е назначена за квестор на „Креди Агрикол – България” ЕАД заедно с Божидар Иванов Аршинков, междувременно заменил Славияна Стоилова Данаилова-Велева.

 

Уважаеми читатели, за 3 дни ограничихме коментарите към статиите на основание Чл.152 „а” от Закона за кредитните институции. След като отново отворихме възможност за Вашите коментари, Ви молим да се въздържате от разпространяване на  невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея. Екипът на сайта си запазва правото да премахва коментари, които счете, че нарушават  законовите предписания.