Думите му дойдоха като коментар на скандала между Цветан Василев и Делян Пеевски

Прокуратурата се превръща в един универсален сапун за пране, с който всички искат да си мият ръцете”, заяви преди заседание на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров. 

 

Думите му дойдоха като коментар на скандала между банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски и всички проверки, които държавното обвинение започна в тази връзка.

 

До края на седмицата би трябвало да бъде прекратено производството срещу тримата обвинени за евентуалното покушение над Пеевски, за което се оказа, че прокуратурата няма никакви доказателства.

 

"Това е една сага, която съвсем умишлено се поставя от героите й в центъра на общественото внимание", заяви още главният обвинител и призова да не се създава паника у хората.

 

"Прокуратурата не може да си свърши нормалната работа от сигнали, които се разменят между Делян Пеевски и Цветан Василев", каза обвинител номер 1. „Хайде стига с тоя абсурден sms-театър”, призова той.

 

Цацаров отрече информацията, че се разследват отговорни лица на КТБ. „Разпитвани са свидетели, които работят във фирми, които са били претърсвани и откъдето е била изземвана документация, но тези свидетели не са на КТБ”, каза той. 

 

По думите му има образувано досъдебно производство срещу подуправителя на БНБ, ръководител на направление „Банков надзор”. 

 

От БНБ съобщиха, че е започнала проверката на активите и пасивите на банковата група КТБ. Ревизията ще приключи до 10 дни.

 

Уважаеми читатели, до момента коментарите към статиите бяха заключени на основание Чл.152 „а” от Закона за кредитните институции. Отново отваряме възможност за Вашите коментари. Молим Ви да се въздържате от разпространяване на  невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея. Екипът на сайта си запазва правото да премахва коментари, които счете, че нарушават  законовите предписания.