БНБ започна проверката на активите на банковата група, ревизията ще завърши до 10 работни дни

Общини, институции и хора от цялата страна спешно откриват нови сметки в различни банки, заради специалния режим на КТБ, в която тя беше поставена от Централната ни банка. 

 

БНБ започна проверката на активите на банковата група. Ревизията ще завърши до 10 работни дни.

 

Казанлъчани, продължават да преминават през офиса на Корпоративна търговска банка с надеждата да изтеглят парите си от там.

 

Банковите сметки на Община Казанлък, училища и детски градини са в КТБ. Кметът Галина Стоянова успокои, че няма основания за паника. Разкрити са нови сметки в друга банка. Проблем обаче има за казанлъшкото училище „Паисий Хилендарски”, за чийто ремонт са събирани пари дълго време. Директорът Цветолина Цветкова е притеснена, тъй като предстоят плащания за вече започналия ремонт. 

 

21 юли е денят, в който КТБ отново ще отвори врати за клиентите си, според съобщението на Централната банка.

 

От НОИ потвърдиха, че пенсионерите, които желаят по-рано да имат достъп до средствата си от пенсията, в срок до 2 юли могат да подадат заявление, придружено с номера на нова сметка в друга банка. Подобно е и решението и за Агенцията за социално подпомагане. 

 

Нашата проверка показа, че известно задържане на средства има в изплащането на пари по различни програми за временна заетост в Бюрата по труда. 

 

Уважаеми читатели, за 3 дни ограничихме коментарите към статиите на основание Чл.152 „а” от Закона за кредитните институции. След като отново отворихме възможност за Вашите коментари, Ви молим да се въздържате от разпространяване на  невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея. Екипът на сайта си запазва правото да премахва коментари, които счете, че нарушават  законовите предписания.