Защо футболистът от Уругвай ухапа свой противник на терена?

Дракула, Тайсън, Ханибал Лектър, отварачка за консерви, акула – това са само част от сравненията в медиите по адрес на нападателя на Уругвай Луис Суарес през последните дни. На мача между Италия и Уругвай той отново захапа футболист – този път италианският защитник Джорджо Киелини.

 

"В края на краищата това ухапване не е толкова жестоко, както има счупени крака и разбити глави, които обаче не се наказват, защото влизат в правилника на футбола, а хапането не е позволено”, коментира в "Здравей, България” проф. Божидар Колев, психофизиолог. 

 

"На психологично ниво този човек явно има повод за това, защото до този момент няма гол. Трябва да направи нещо, за да стане известен. Начинът да изпъкне е този”, допълни Колев.

 

"За мен това е необяснимо. Удивява ме това, че ако аз съм нервиран на някого, ще посегна да го ударя, а не да го ухапя. Това е някакъв първичен инстинкт у човека. Най-интересното е, че хората, които са ухапани, реагират много по-лошо, отколкото, ако ги ударят”, коментира от своя страна Борислав Борисов, коментатор в Диема и Нова спорт.

 

"Интересно явление е, че Суарес получава голяма подкрепа и от своите съотборници, и от медиите в Уругвай. За мен това говори за липса за усещане за вина. Според мен има нужда от медицинска помощ”, каза още Борисов.

 

"Аз очаквам наказанието за Луис Суарес е да не играе повече от осем мача, както и финансова глоба”, поясни спортният коментатор.