Председателят на ДПС очаква разговори по темата с останалите политически лидери

„Трябва да има грижа за съхраняване на макроикономическата стабилност, най-важният елемент, на която е сигурността на банковата система”. Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан.

 

„Много е важно тя да не стане жертва на слухове, много е важно да не бутаме нещата със слухове”, подчерта Местан, цитиран от БГНЕС. Председателят на ДПС обяви, че очаква разговори по темата.

 

„Не можех да се видя с г-н Йовчев. Очаквам обаче в тази ситуация всеки да поеме своята отговорност и вероятно да се инициират срещи с всички лидери на политически сили, освен специализираните органи на българската държава”, каза още Лютви Местан.

 

Коментарите на лидера на ДПС идват на фона на изявление на председателя на БНБ, че в последните дни се правят опити за дестабилизация на държавата чрез организирана атака срещу български банки без каквито и да е основания.

 

„Имаме установени злонамерени и целенасочени опити да се дестабилизира банковата система и от вчера се провежда разследване в тази посока”, заяви и вътрешният министър Цветлин Йовчев.

 

„Следим състоянието на всички други български банки и не виждам повод за притеснение от страна на гражданите”, каза в Брюксел премиерът Пламен Орешарски.