Сутрешните температури са от 15 до 20, а максималните - от 27 до 32 градуса

Преди обед повече облаци ще има над северозападните райони, а над останалата част от страната ще бъде слънчево. Около и следобед над Източна България ще остане предимно слънчево, а над Западна и Централна облачността ще се увеличава и ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Сутрешните температури са от 15 до 20, а максималните - от 27 до 32 градуса

 

Над Черноморието през целия ден ще е слънчево, късно следобед по северното крайбрежие с временни заоблачавания. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Температурата на въздуха ще бъде около 30 градуса, а морската вода 25-26.

 

Над планините преди обед ще е слънчево, а следобед в масивите от Западна и Централна България ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Максималните температури по върховете ще са от 10 до 18 градуса.

 

Утре в западните и централните ще бъде малко по-хладно с променлива облачност и краткотрайни валежи и гръмотевици, а над източните ще бъде слънчево. Във вторник отново превалявания се очакват на запад, а на изток ще има остане слънчево. В сряда ще е горещо с максимални температури от 31 до 36 градуса.

 

В четвъртък в Западна, а по-късно и в Централна България с валежи и гръмотевици ще проникне по-хладен въздух. В петък и на изток температурите ще се понижат и вече в цялата страна ще има превалявания и прегърмявания.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg