Наводнени са сгради по поречието на река Берковска

Бедствено положение беше обявено в община Берковица вследствие на падналия пороен дъжд през последното денонощие, достигащ до 50 л. на кв.м. Дъждът е причинил приливна вълна, която заляла няколко улици и площад в града.

 

Наводнени са сгради по поречието на река Берковска, включително обществени и частни имоти.

 

"Положението наистина е бедственоИма евакуирани хора, както и такива, които са в опасност. Няма данни за пострадали"заяви за Нова кметът на Берковица - Димитринка Каменова.

 

"Част от града е залята. Основният проблем е в кв. "Заряница", където е спряно и електроподаването. Има една паднала къща, както и срутени парапети на мостове", допълни кметът.

 

В момента заседава кризисен щаб

 

Припомняме ви, че този следобед дъждовете причиниха наводнения и на още няколко места, предимно в Подбалкана. Бедствено положение беше обявено в две селища край Златица. Срутени са пешеходни мостове и пътища. Няма пострадали хора. Успокоителното е, че за утрешния ден жълтите кодове за потенциално опасно време са по-малко - за 9 области в страната.

 

Потребители на NovaNews.bg изпратиха снимки и видеа от наводнението в града в рубриката "Моята новина". Може да ги видите ТУК, ТУК и ТУК.

 

Още за потопа в Берковица очаквайте утре в "Здравей, България".