С регистрирането на сдружението се занимават адвокати

Алкохолът превзема религията - българи официално поискаха регистрирането на Българска бирена църква. Учредяването съвсем не е шега, с регистрирането на сдружението се занимават адвокати. 
 
„Както почитателите на бирата са толерантни към всички религии, защото пивото ни обединява всички нас, така се надявам и те да бъдат толерантни към нас”, обясни Гергана Гугунска - бирен консултант, ценител и познавач на доброто пиво. 
 
Бирата има своя богиня от хиляди години насам - това е шумерската богиня Нинкаси. Как обаче би изглеждал храмът на Българската бирена църква? По думите на Гергана, както пивоварната, така и всеки един дом би могъл да бъде храм. 
 
Бирата си е религия, има хора, които много се интересуват от нея. В последно време тук стана модерна живата бира. Последно и домашните пивовари набират много сила”, обясни ни пивоварът Данаил. 
 
„Със сигурност не искаме да отглеждаме пияници. Искаме да отглеждаме хора с отношение към хубавото пиво”, подчерта Гергана Гугунска и допълни, че съвсем спокойно бирената молитва може да бъде и едно „наздраве”.
 
Повече гледайте във видеото.