Обмислят се няколко варианта на мерки, но решение още не е взето

Британският премиер Дейвид Камерън ще представи преди Коледа нов план за ограничаване на правата на мигрантите от други страни от ЕС към Великобритания, съобщи Би Би Си.

 

Кабинетът му обмисля няколко варианта, но окончателното решение на проблема все още не е взето. Камерън повече от веднъж публично изрази възмущение, че мигрантите от ЕС започнали да злоупотребяват с британските социални възможности и заемат твърде много работни места във Великобритания в момент, в който голяма част от британците са без работа, напомня БГНЕС. 

 

Премиерът на Великобритания многократно е говорил за необходимостта от въвеждане на мерки за наблюдение и контрол на миграцията в рамките на ЕС. По-специално той настоява за промяна на националните закони, така че работниците да не могат да получават социални обезщетения в две страни.

 

В случай, че бъде преизбран през 2015 г., консерваторът Камерън обеща да проведе референдум за членство на Великобритания в ЕС, като призна, че "неговото сърце няма да бъде разбито", ако Великобритания остане извън рамките на съюза.