Спекулациите за правителство продължават

 

Вътрешната сигурност е под въпрос. Министър Йордан Бакалов, който беше изслушан в Народното събрание, предупреди, че заради пазенето на границата от нелегални бежанци, се оголва сигурността във вътрешността на страната. 

 

Това е втори ден работа на 43-тото Народно събрание. И днес питаме новите 240 и търсим отговор - дали и какво правителство ще имаме. 

 

Вътрешният министър Йордан Бакалов е в Народното събрание на изслушване по темата с бежанците. Той помоли депутатите да съдействат за спешно увеличаване щата на служителите в МВР. Причината е, че се оголва сигурността във вътрешността на страната, за сметка на пазенето на границата. Той съобщи още, че не се е увеличил потокът на бежанци към страната, а напротив – увеличава се боря на хората, които се опитват да излязат от България. 

 

Нещата стават все по-неясни и несигурни по отношение на това дали ще има правителство. Изнервени депутати на ГЕРБ в кулоарите на парламента вече допускат варианта изобщо да не се състави такова. Слуховете обаче най-силно клонят към правителство само на ГЕРБ.

 

Повече по темата гледайте във видеото.