В Япония пстрадалите са 40, седем от които тежко.

 

Мощно земетресение с магнитуд 6,8 разтърси централната част на Япония. Въпреки силния трус, не се съобщава за жертви. Пострадалите са 40, седем от които тежко. Земетресение имаше и в китайската провинция Съчуан, където загинаха четирима души.

 

Силното земетресение разлюля привечер японската префектура Нагано. Трусът е бил усетен в 27 префектури, включително и в Токио. Най-сериозно засегнат е районът на ски курорта Хакуба. Няколко къщи там са рухнали, но спасителите са успели да извадят изпод отломките всички, намиращи се под тях.

 

След земетресението без електричество останаха хиляди домакинства. Временно беше спряно движението на високоскоростните влакове. Не е обявявана опасност от цунами. Не се съобщава и за извънредни ситуации в ядрените обекти.

 

Междувременно най-малко четирима души са загинали, а над 50 са ранени при земетресението с магнитуд 5,9 в югозападната китайска провинция Съчуан. Около 40 деца са били ранени при настъпилата паника в едно от училищата в засегнатия район. Общо 30 жилищни сгради са рухнали, а над 2500 са сериозно повредени. Хиляди домакинства са останали без ток.