Малко над 800 000 лева е общият дълг на всички членове на кабинета Борисов

 

Повече от половината министри в правителството на Бойко Борисов имат заеми към различни банки. Това става ясно от декларациите за конфликт на интереси, които министрите и депутатите са длъжни да подадат след встъпването си в длъжност.

 

Малко над 800 000 лева е общият дълг на всички членове на кабинета Борисов. Самият министър-председател обаче не е обявил никакви задължения.

 

Крупната сума не е разпределена поравно. Рекордьор е министърът на спорта Красен Кралев, който изплаща ипотечен заем за близо 500 000 лева. Отделно бизнесменът има и две кредитни карти с общ лимит 50 000 лева. Кралев поставя и още един рекорд - този път по свръхактивност - бил е или все още е в управата на около 30 организации, свързани с политиката, медиите, рекламата, спорта.

 

Сериозен жилищен кредит от 100 000 лева изплаща вицепремиерът Ивайло Калфин. На колежката му с ресор екология Евелина Василева пък остават да изплати 36 000 евро от ипотечния си кредит.

 

Между 15 и 25 хиляди лева дължат вицепремиерът Томислав Дончев, вътрешният министър Веселин Вучков и военният Николай Ненчев. Никой от министрите не си е признал да има конфликт на интереси.