Ако се наложи линейка да достигне до дадено място, няма да има проблеми

 

Силният вятър в Северозападна България предизвика снегонавявания, като на места преспите надхвърлят един метър. През последните 12 часа спасителните екипи евакуираха 320 души и изтеглиха над 650 автомобила. 

Още по темата

 

В Ситуационния център към Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) се следят всички критични точки на страната. Георги Златев от агенцията информира, че обстановката в Северозападна България започва да се нормализира и вятърът е намалял. Всички снегопочистващи машини работят на пълни обороти.

 

Почти до всяко населено място е осигурен проход. Ако се наложи линейка да достигне до дадено място, няма да има проблеми.

 

Движението по първокласните и второкласните пътища е възстановено. Продължава работата по отварянето на по-голямата част от третокласните пътища, достигащи до най-малките населени места.

 

Разпоредено е на всички областни пътни управления всички пътища да бъдат обработени с материали против хлъзгане, така че да бъде осигурено безопасното пътуване на всички граждани. Остава забраната за пътуване на тежкотоварни автомобили от 18.00 до 21.00 ч. тази вечер.