Кой нарушава общинската наредба и не си чисти снега, леда и висулките?

Голямото пързаляне и голямото падане продължава и то покрай държавните институции. Кой нарушава общинската наредба и не си чисти снега, леда и висулките?


Съдебната палата - сърцето на правосъдието в столицата, където трябва да гледаме в краката си. Хващаме Али във внимателна крачка.


„Падали ли сте досега през този зимен сезон? - Падала съм, за съжаление, да. И за това сега вървя като наакано бебе”, обяснява Али Цекова.


„Много интересно, ако някой падне пред Съдебна палата, дали ще осъдят съда, много ми е любопитно”, щеговито пита Петър Иванов.


Около Съдебната палата има предупредителни ленти за падащи висулки. Не че те ще ни спасят живота, но поне знаем, че сме в опасност.


„Лентата е препоръчителна като оградата на къщата - казва ти да не минаваш или да не прескачаш. Всеки отговаря за последствията”, обяснява Васко Христов от Столичния инспекторат.
От Съдебната палата отиваме зад сградата на МВР - и там концентрацията в крачката няма да ни е излишна.


„Не всичко е наред относно почистването. Виждаме, че тротоарът не е изчистен”, обяснява Васко Христов от Столичния инспекторат.


Оказа се, че след нашата намеса, няколко души се задействаха и започнаха да чистят замръзналата улица.


Истината обаче е, че според наредбата правилата за чистене пред институциите важат по същия начин и за нашите блокове и къщи. Затова и ние трябва да запретнем ръкави.


„Щом изляза от нашия блок и си е пързалка, направо пързалка. Трябва домоуправителите в другите блокове малко да се стегнат и да почистат”, смята Венета Йончева.


И още едно непочистено място - по традиция висулки се образуват под моста на 4-ти километър. Оттук вече пешеходци почти не минават, но все още е възможно автомобилът ви да изтегли късата клечка или по-точно дългата висулка.


Повече по темата гледайте във видеото.