Според сегашния екоминистър това решение е взето в последния момент и на тъмно

Нов скандал между сегашното и бившето правителство. Кабинетът „Борисов” отмени решение на Кабинета „Орешарски”, което позволява да се разширят ски пистите в Банско. Според сегашния екоминистър това решение е взето в последния момент и на тъмно.


Проблемът с концесията на ски-пистите над Банско е от години. Факт е че концесионерът там ползва повече от това което пише по документи. До този извод от години са стигнали и от прокуратурата, и от Сметната палата. Факт е и че на тези територии вече са изградени писти и съоръжения. Големият въпрос, пак от години, е как да се процедира. Еко-активисти са категорично против това да се узаконява беззаконие, което вече е допуснато. Затова и приветстват днешното решение.


„Решението е подписано от правителството в 12 без пет даже 12 без 1 преди да приключи мандатът "Орешарски". Неприсъствено на коляно е подписан, дори не е направен протокол”, обясни министърът на екологията Ивелина Василева.


След последното заседание тогавашният вицепремиер Даниел Бобева обави, че екипът й е решил проблема с концесията. Към днешна дата тази позиция е под въпрос.


„Да смятаме ли предишното правителство се е опитало да увеличи площа на „Юлен”. Предишното правителство е опитало да увеличи полща без да е ясно на какво основание”, добави министърът на екологията Ивелина Василева.


В Банско, обаче, почти няма турист или местен, който да не иска повече писти.


От концесионера „Юлен” отказаха да говорят пред Нова телевизия. А отмяната на решението на Кабинета „Орешарски” поставя отново въпроса как ще се решава проблема.


Работна група ще мисли какво да се прави с концесията.


Повече по темата гледайте във видеото.