Малцинствата в Европа са отхвърлени от белите, смята тя

 

Българските служби за сигурност не просто са неподготвени за терористична заплаха. Те са неподготвени за елементарни предизвикателства”. Това заяви Татяна Дончева в "Здравей, България" в коментар за вчерашното кърваво нападение в Париж. 

 

По думите й правителството на Бойко Борисов трябва да събере "последните мохикани, които разбират от сигурност" и да се реши какво може да се направи за предотвратяването на потенциални терористични заплахи. 

 

Един европейски 11 септември събужда страх. Но нещо ми се губи. Ако 11 септември беше изненада, то мина достатъчно време, за да разберем, че нещата няма да утихнат. Питам се защо това се случва. Тези хора очевидно имат мислене за нещата, по-различно от нашето. Ние бихме ли могли да си съжителстваме с тях, ако им налагаме като възрастни даскалици нашето разбиране за света. Но те не желаят да се съобразят с него", изтъкна Дончева. 

 

По нейно мнение малцинствата са силно изолирани и само външно изглежда, че те са добре приети, че са равнопоставени.

 

"Това е един абсолютно паралелен свят. Няма никаква интеграция. Според мен белият свят е лицемерен. Тези хора се чувстват отхвърлени от белите общества. Замисляли ли сте се какво значение има за нас карикатурата на пророка Мохамед. Ако някъде в продължение на години се появяват карикатури за Господ, ние бихме ли го възприели така. Смятам, че има друго обяснение, което ние, християнският свят, не търсим", изтъкна тя.