Преди четири месеца съоръжението уби една жена, а друга още ходи на рехабилитация

 

Асансьор продължава да заплашва хората в цяла кооперация и след трагичен инцидент. Четири месеца след като една жена загина, а друга все още ходи на рехабилитация, асансьорът не е напълно обезопасен. 

 

Вратата на съоръжението може да се отваря съвсем свободно, което значи, че чисто на теория някой би могъл да влезе и да се опита да ползва асансьора.

 

В блока на злощастния инцидент има два асансьора. След трагичния случай единият е запечатан от служителите на МВР, а другият е спрян заради техническа неизправност. Оттогава баба Вяра е запомнила няколко числа: 19-и август - датата на инцидента, както и броя на стъпалата до злощастния девети етаж.

 

Тук идва въпросът защо можем съвсем спокойно да се качим в спрян, неизправен асансьор. Отговорността била на домоуправителя и на фирмата, която поддържа асансьорите. От „Витоша лифт” заявиха, че те вече нямат договор с блока. 


Позицията на експертите: когато има спрян асансьор, има и причина за това. Ако махаме предупредителните знаци или опитаме да го накараме да проработи, е престъпление. Към днешна дата от предупредителната лепенка на МВР е останал само бегъл спомен.

 

На фона на това хората в блока продължават да имат неудобството от това да се качват по стълбите и пазят горчивия спомен от трагичния инцидент.