Злополуката е нещастен случай, майката се е грижила добре за детето, коментираха от полицията

Четиригодишно момченце от Нова Загора е настанено в Областната болница в Сливен след падане от третия етаж на жилищна сграда. Детето е с лицево-челюстна травма, травма на корема и счупване на таза, съобщиха от лечебното заведение, съобщи БНР.

 

Заместник-директорът по медицинските дейности в болницата д-р Хрисант Хрисантов каза, че снощи на момчето е извършена успешна операция на корема. Детето е било оставено без надзор от майка си за пет минути, докато тя слязла да вземе дърва от мазето. В това време то тръгнало да я търси, покатерило се на терасата и паднало.

 

Злополуката е нещастен случай, майката се е грижила добре за детето, коментираха от полицията. За случая е уведомена сливенската Окръжна прокуратура. Детето ще остане още едно денонощие в реанимацията на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, каза  д-р Юлия Бянкова, началник на отделението в болницата. 

 

Детето е с лицеви травми и след извеждането му от интензивното на сливенската болницата вероятно ще се наложи да претърпи и някои интервенции от лицево-челюстни хирурзи, допълни д-р Бянкова. Детето има и  счупване на таза и счупване на лицеви кости.