Депутати от "Атака" протестираха пред президентството

Депутати от "Атака" начело с Волен Сидеров се събраха на протест пред президентството срещу посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде репортер на БГНЕС.

 

"Ние настояваме България да излезе от НАТО. Това е наша политика. Ако "Атака" и подобни формации в България управляват, което смятам, че ще стане един ден, България ще излезе от НАТО", подчерта Сидеров. По негово мнение НАТО е един "агресивен военен блок, който заплашва сигурността на Европа".

 

"НАТО се командва от САЩ, а не от Европа. Ние искаме това да се прекрати. Ако има някаква система за европейска сигурност, тя да бъде европейска, а не американска. Второ, България не искаме да става плацдарм за военни действия срещу Русия. Това е пряка опасност и аз съм убеден, че този господин, който е сега тук, ще има срещи с нашите първи държавници, той ще ни вкара в такава военна ситуация България да бъде плацдарм, да подпомага военни действия срещу Русия, тъй като НАТО вече обяви Русия за своя заплаха, за свой враг", каза Сидеров.

 

Той добави, че Атака настоява и да се проведе референдум за участие в ЕС. 

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна днес на официална визита в България и проведе разговори с премиера Бойко Борисов.