Младоженците могат да видят всичко, което е свързано с организирането на сватбения ден, на изложение в София

 

Има увеличение на броя на сватбите в България, след като през предишните две години имаше лек спад, обясни Анета Пени, организатор на сватбено изложение. То се провежда за седма година и ще продължи и утре, пише БГНЕС.

 

Бъдещите булки и младоженци могат да видят от първа ръка всичко, което е свързано с организирането на сватбения ден. Като се започне от най-атрактивната част-роклята, премине се през фотографи, видеооператори, венчални халки, декорации, аранжировки на цветя, формация за народни танци, туристически агенции, покани и аксесоари.

 

През този сезон булките искат роклите да са с презрамки, тип леко болеро или да бъдат с елече. В повечето случаи младоженката идва за по-семпла рокля, но си тръгва с огромна рокля. При повечето млади семейства продължава да се спазва поверието, че младоженецът не бива да вижда роклята. Често път се случва да дойдат булката и младоженецът и въпреки че тя гледа роклите само на каталог, кара мъжът да си затваря очите.  

 

Появява се и нова тенденция за сватбени албуми, които са хит сред младите семейства. Те са много по-разчупени като визия, нямат нищо общо със старите, в които лепиш снимки. Цените за един подобен албум започва от 150 лв., а може да стигне и до 600 лв.

 

Напоследък няма сватба, която да мине без заря, обясняват още от бранша. Има избор между фойерверки, вулкани или огнени надписи. Най-малкият пакет, който е за три минути наситена заря, струва от 1000 до 2000 лв.

 

Забелязва се и че двойките наблягат на по-малки торти, които да служат за церемонията по разрязване, а за гостите гледат да има отделна малка пастичка или кексче. Все пак е хубаво сватбената торта да е в унисон с цялостната концепция на сватбата.