Тя е заради назначаването на Сабрие Сапунджиева за секретар в съда

Висшият съдебен съвет се очаква да приеме утре решение за започване на проверка на Административен съд-София град. Повод за проверката е назначаването на бившия заместник-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева за съдебен служител, без за това да е уведомен ВСС.

 

Миналата седмица стана ясно, че Сабрие Сапунджиева е скоростно назначена като съдебен секретар в АдС-София-град, в опит да запази правото да ползва държавното жилището, в което живее. Апартаментът е собственост на Министерството на правосъдието, а Сапунджиева отказва да го напусне. Членът на съвета Галя Георгиева ще трябва да провери назначенията на съдебните служители в администрацията на Административен съд София-град, в срок до 15 март, предаде БГНЕС. 

 

На утрешното си заседание ВСС ще трябва да реши дали да възложи на Дирекция "Вътрешен одит" и цялостен преглед на извършените подбор и назначения на съдебни служители във всички съдилища от Софийски апелативен район – СГС, СРС, СОС, САС, Административен съд-София-област, Апелативен специализиран съд и Специализиран наказателен съд. Проверката ще обхваща период от 2013 г. до настоящия момент и трябва да приключи в срок от 31 март 2015 г.