Първият супергигантски слалом от програмата бе отложен

Фалстарт на ски купата за жени в Банско. Лошото време провали спусканията, но не и развлекателната програма на звездите. През следващите няколко дни на ски състезателките им предстоят различни атракциони.


За да не страдат много по проваления старт, тази вечер състезателките ще посетят кулинарна изложба в Банско, на която ще имат възможност да опитат традиционни бански ястия. В следващите дни, пък им предстои вечеря под открито небе и „Мис Банско”.


56 ски величия вече атакуваха Банско и всичко се промени. Организатори, туристи и местни хора са в еуфория от звездното присъствие тук.


„Има фън зона за децата, забавления, батути, ще се раздават лакомства”, обясни Иван Обрейков от „ЮЛЕН” АД.


Над 1000 души, сред тях и армейският алпийски батальон, следят за безпроблемното протичане на състезанието. Мъглата, обаче не попадна в  списъка им с проблеми и стaртa днес беше отложен, въпреки предстартовите заклинания на състезателките.


„Пипат се по каската, по очилата, някои малко неприятно плюят. Всеки има по нещо и всеки си го пази в тайна и си го прави”, казва скиорката Мария Киркова.


„Ако си внимателен, не може да спечелиш старта. Трябва да се кара бързо. Най-бързият печели”, на мнение е скиорът Петър Попангелов.


Директно от пистите, тази вечер състезателките ще попаднат в ръцете на този готвач.


„Нашето предложение ще бъде банския чомлек, ще бъде прасенце, което е печено на по-ниска температура за по-дълго време, традиционни за тоя край хлябове, салати, разни предястие”, обяснява главният готвач Николай Пехливанов.


В идните дни развлеченията за ски звездите ще продължат. А дали ще продължи лошото време или утре стартът ще бъде даден, предстои да разберем.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Екатерина Николова