Варненци подновиха сезона в "А" група с 2:0 срещу Славия

Черно море победи гостуващия Славия с 2:0 и запази шансове да се класира в първата шестица. За тази цел варненци ще трябва задължително да спечелят и оставащите си два мача от първенството до края на редовния сезон.

 

Те имаха първи възможност да открият резултата. В 19-та минута, Пиргов подцени дълго подаване в наказателното поле и Котев от непосредствена близост не успя да преодолее Петков. Секунди по-късно, Славия организира опасна контраатака, завършила с неточен изстрел на новото попълнение Шоколаров. Малко след това, отново чрез бързо нападение, Белите имаха възможност да поведат. Този път шутът на Манзоро не достигна до вратата на домакините, а при получилия се рикошет останаха съмнения за игра с ръка на Кулибали в наказателното поле. 

 

Дузпа все пак бе отсъдена, но за Черно море в 43-та минута. Тогава главният съдия Ивайло Стоянов прецени, че Панов е извършил нарушение срещу Курьор. Защитникът на Славия получи директен червен картон, а Петър Златинов бе точен за 1:0

 

 

С човек повече на терена, домакините очаквано стигна до победата през второто полувреме. Още в началото му Бижев бе близо до попадение във вратата на доскорошния си съотборник Героги Петков, но изстрелът му се отби в гредата.

 

 

Голът все пак бе факт в 69-та минута, а участие в него взеха двама от резервните футболисти на Черно море. Бакари подаде към дебютиралия под наем от Лудогорец Себастиан Ернандес, който увечели аванса на Черно море.

 

 

До края на двубоя Славия пропусна на два път да съхрани минималните си шансове за равенство. След грешка на вратаря Чанович, Кулибали изчисти топката от голлинията, а впоследствие резервата Крум Стоянов не успя да извлече максимума от изгодна ситуация. В заключителните минути от мача Бакари уцели гредата с чудесен шут от движение и показа, че е близо до завръщане в стартовия състав на Черно море. В оставащите си две срещи до края на редовния сезон в А група, тимът на Никола Спасов гостува на пряк конкурент за място в първата шестица – Локомотив (София), а впоследствие приема последния в класирането Хасково. ​