"Сините" унищожиха последния в класирането с 8:0

Левски записа впечатляващата победа срещу последния в класирането на "А" група Хасково, разгромявайки го с 8:0. Успехът бе рекорден за "сините" в историята на мачовете срещу този съперник. Двубоят маркира и дебютът на треньора Стойчо Стоев начело на състава от "Георги Аспарухов" в шампионатен мач. През седмицата екснаставникът на Лудогорец изведе Левски в първия си официален мач, откакто пое сините, като тогава в четвъртфинал за Купата на България столичният клуб спечели с 3:0 точно срещу хасковлии.

 

С по два гола се отличиха Валери Домовчийски и Антонио Аниете, а по веднъж се разписаха Божидар Краев, Мигел Бедоя, Емил Нину и Лукаш Гикиевич, като за последните двама това бяха дебютни попадения с екипа на Левски.

 

Сините спечелиха за първи път на собствен терен от 27 септември, когато надиграха Лудогорец с 3:2. Разгромът с 8:0 пък бе най-убедителен за тях от 3 март 2007 година, когато унизиха Черноморец-Бургас-София с 10:0. За последно пък Левски спечели с 8:0 в шампионатен двубой през септември 2006 година.

 

С трите точки Левски почти си гарантира участие в Топ 6 за втория дял от шампионата. Във вторник, 3 март, отборът на Стойчо Стоев отново ще играе срещу Хасково. Този път предстои гостуване в реванш от четвъртфиналите в турнира за Купата на България, който ще бъде предаван пряко по Диема Спорт HD. Двубоят ще бъде общо четвърти между тези съперници за сезона, като досега сините са с три успеха и голова разлика 15-1.