"Сините" елиминираха Хасково с общ резултат 4:1

Левски стана първият полуфиналист за Купата на България през този сезон, след като завърши наравно 1:1 в гостуването на Хасково. В първия мач "сините" спечелиха с 3:0 в София и с общ резултат 4:1 стигнаха до следващата фаза.

 

Треньорът на Левски Стойчо Стоев направи пет промени в стартовия състав, а този на домакините Емил Велев заложи на само четирима от титулярите, които използва при разгромната загуба с 0:8 срещу същия съперник в шампионатния мач.

 

Лукаш Гикиевич откри резултата в 42-та минута, когато се разписа след добавка. Полякът обаче беше в засада, преди да получи топката от Либан Абди. Това беше вторият му гол за "сините", а иначе той беше титуляр за първи път, откакто дойде кипърския АЕЛ. Точно преди изтичането на час игра негово попадение беше отменени заради засада.

 

Хасково изравни в 81-та минута след превъзходно изпълнение от далече на Станислав Маламов. Бившият капитан на Ботев можеше да помогне и за пълен обрат, но 180 секунди по-късно съдията Ангел Баялцалиев не отсъди нарушение срещу него в наказателното поле.

 

С хикса хасковлии все пак сложиха край на поредицата от осем загуби срещу Левски. Сега те ще се съсредоточат върху изявите в "А" група, където им предстои домакинство срещу Славия. Левски пък ще гостува на Лудогорец в Разград.