Партията ще се яви самостоятелно на местните избори

„Изпълнителната комисия на ГЕРБ взе решение да се явим самостоятелно на местните избори. ГЕРБ няма да правят промени в Изборния кодекс преди местния вот”, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на Националното съвещание на ГЕРБ в Пловдив.

 

Той уточни, че за Благоевград, Разлог и Банско партията има яснота кои ще са кандидатите и даде висока оценка за пловдивския кмет Тотев.

 

"Избирайте внимателно кандидатите за кметове и общински съветници, за да сме сигурни, че предлагаме на гражданите да изберат най-достойните кандидати", призова Цветанов. Той беше категоричен, че ГЕРБ няма да участва в пазарлъци и партията има ясна концепция за участието си в изборите. 

 

"Още от 2007 година ГЕРБ винаги участва сама на избори и това ни е носило успех във всички кампании. Формирането на общинските съвети ще бъде изключително важно, за да може партията да реализира своите политики на местно ниво", посочи той. Според него, предложенията за листите трябва да идват от структурите на местно ниво, а не да бъдат налагани по вертикала от централата на партията.

 

„Целта за ГЕРБ на предстоящите местни избори е да постигнем над 94 кметове на общини и над 1601 общински съветници в цялата страна", заяви Цветанов. 

 

Според председателя на парламентарната група на ГЕРБ, предстоящите местни избори трябва да се проведат по правилата на сегашния Изборен кодекс, въпреки неговите несъвършенства, защото ако сега бъдат предприети промени, ГЕРБ ще бъде обвинена, че прави промени в последния момент и това ще повиши градуса на напрежението в страната.