Кънев призова за радикална реформа по румънски модел

Радикална реформа в борбата с корупцията по румънски модел, за това призова в Пловдив председателят на ДСБ Радан Кънев на национално събрание на партията, предаде БГНЕС.

 

Днес бе приета резолюция, в която се настоява за създаване на независима антикорупционна прокуратура, разследваща висшите етажи на изпълнителната, законодателната и съдебната власти. На съвещанието присъстваха десетки активисти на партия, а от министрите в кабинета от квотата на Реформаторския блок, бяха Петър Москов и Христо Иванов. Присъстваха и ген. Атанас Атанасов и Светослав Малинов.

 

Докато на няколко километра от мястото на националното съвещание на ДСБ излезе новината от националното съвещание на ГЕРБ за самостоятелно участие на изборите, Радан Кънев изрази мнение, че в името на едно по-добро управление сътрудничеството с ГЕРБ е възможно. Политическите партии, с които не биха си партнирали категорично са БСП, ДПС и Атака. Аз дълбоко съжалявам, ако ГЕРБ не осъзнават необходимостта от това сътрудничество и са готови да поделят тези общини с БСП И ДПС, каза още Кънев.

 

Предизборното време не е момент да се променя изборното законодателство, каза още Радан Кънев, но допълни, че подкрепя законовите мерки, предложени от Патриотичния фронт за ограничаване на търговията с гласове.

 

Националното съвещание на ДСБ продължава и утре със семинар за местните избори.