Когато предложиш храна на бездомник и срещнеш морал

 

Една история, която трогна повече от 30 хиляди души в социалните мрежи. Тя започва с младо момче, което вижда бездомник да си топли корички хляб. Предлага да му помогне с храна, но бедният човек отказва с думите "който не работи, не трябва да яде".

 

Това е една история, за тези, които подминаваме. За тези, чиито живот така се разклаща, че нашият излишък, става единствената им прехрана.

 

Една такава история обаче Кристиян не подминава. Той вижда бездомник, който си топли храната на отдушник на заведение. Обикновен отдушник за едни. За други това означава топлина и вкусна подправка. Младият мъж предлага да купи вечеря на бездомника, но той отказва.

 

Впечатлен от това Кристиян качва снимка на скромния бездомник във Фейсбук. Самият той сигурно никога няма да види 30-те си хиляди харесвания. А ние може би никога няма да видим лицето му. Може и да не е нужно, защото като него има и други.

 

Трудно е да нямаш нищо. Дали е трудно обаче да имаш всичко, а човещината ти да е по-трудно забележима от дима на един отдушник.

 

В крайна сметка се оказва, че просто все повече имаме нужда да вярваме в истории за морал и човещина. 

 

Целия репортаж гледайте във видеото.